Lepezice sa čokoladom

Objavljeno 15.03.2018. od Adilja Hodza

Opis

Za testo:
– oko 500 g brašna
– 1 paketić Alfa kvasaca
– 1 kašičica šećera
– 100 g margarina
– 2 dl mleka
– 1 dl vode
– 1 jaje
– malo soli

Za fil:
– 100 g rendane čokolade za kuvanje

Ostalo:
– 1 jaje za premaz
– šećer u prahu za posipanje

Priprema:
U mlakoj vodi razmrviti kvasac sa šećerom i ostaviti na toplom mestu da nadođe.
Za to vreme pomešati brašno sa omekšalim margarinom, dodati jaje, so i mleko.
Na kraju dodati nadošli kvasac i zamesiti glatko testo. Testo pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi da odstoji oko sat vremena da se udvostruči.
Zatim nadošlo testo premesiti i podeliti ga na dva dela.
Jedan deo testa razvući oklagijom u pravougaonik na debljinu oko 0,5 cm i posuti polovinom rendane čokolade.
Uviti rolat i oštrim nožem Lepezice sa čokoladom popreko seći na veće štrudlice.
Svaku štrudlicu popreko zaseći nožem na nekoliko mesta, ali ne do kraja, tako da se dobije lepeza. Postupak ponoviti sa preostalim testom.
Lepezice ređati u podmazan pleh, premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta ili dok ne porumene.
Pečene lepezice posuti šećerom u prahu.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam