Leptir pogača

Objavljeno 11.04.2018. od Dijana Ademovic

Opis

SASTOJCI
600 g brašna
1 kašičica soli
1 kašika šećera
1 kocka kvasca
1 jaje
1,5 dl maslinovog ulja
2 kašike kiselog mleka
oko 300 ml tople vode
Punjenje
300 g praziluka
100 g feta sira
2 paradajza
po ukusu soli i bibera
1 jaje za premaz
malo susama i ćurikota
malo kukuruznog grizaraziluk oprati, očistiti, iseckati i kratko propržiti. Posoliti, pobiberiti.
Prosejanom brašnu dodati so, šećer i promešati.Dodati aktivirani kvasac. Jaje ovlaš umutiti viljuškom, sipati zajedno sa maslinovim uljem i kiselim mlekom u brašno, pa podlivajući toplom vodom, umesiti elastično testo. Ostaviti ga da odmori. Potom ga podeliti na jednu veću i dve manje lopte.
Najveću loptu rasući oklagijom u koru, koju stavimo u pleh obložen pek papirom. Praziluk rasporediti po njoj, ostavljajući oko 1cm od ivice prazan.
Preko praziluka namrviti fetu, a odozgo složiti paradajz isečen na ploške, prethodno malo začinjen solju i biberom…
Prazne krajeve kore naborati, da fil ne bi cureo prilikom pečenja.
Drugu koru takođe rasklagijati, pa preći valjkom i napraviti mrežu. Prebaciti je preko kore sa nadevom, krajeve „ušuškati“ pod nju, da se ne bi podigla prilikom pečenja.
Od poslednje lopte testa razviti koru i modlicom vaditi leptire. Poslagati ih preko mrežaste kore. Ostaviti pogaču da odmara dok se pećnica greje. Premazati je umućenim jajetom i posuti susamom, ćurikotom i kukuruznim grizom. Peći je dok fino ne porumeni…

0
0

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam