Lisnata pogača

Objavljeno 10.01.2019. od Sladjana Avramovic Scekic

Opis

250g.mleka
250ml.vode
2jaja(1žumanac ostaviti za premazivanje pogače)
4kašike ulja
1/2kockice kvasca
800g.brašna T-400
1/2kašičica soli
1/2kašičica šećera
1kašičica sirćeta
Zamesiti testo od datih namirnica pa testo podeliti na tri jednaka dela a četvrti deo je manji(on ide u sredinu pogače).
Prvi deo podeliti na četri loptice(ovo isto uraditi sa druga dva dela).
Zatim svaki kolačić malo razviti u krug i premazati istopljenim margarinom…premazati tri loptice a četvrtu staviti odozgo ne premazati..
Ovako uraditi i sa drugim delom testa i sa trećim delom a sa četvrtim delom ne…četvrti deo treba da je manji i njega delimo na dva dela -lopticu i mrežu.

Prvi deo testa razviti i uviti u rolat …rolat iseći na parčiće debljine 1cm.poredjati krugove po obodu pleha (po stranici pleha).
Drugu koru iseći na osmine pa prebaciti u pleh pa tek onda provlačiti isečene ivice.
Treći deo testa iseći na osmine provlačiti svaku ivicu izmedju ivica prve kore .
Četvrtu lopticu podeliti na dva dela pa jedan okrugli deo staviti u sredinu podače a drugi deo istanjiti u tanku traku iseći je na nekoliko delova i uplesti u mrežicu koju stavimo preko loptice .
Ostaviti pogaču da odmori 30 min.premazati žumancetom pa peći na 180.C 20min.a zatim pogaču pokriti folijom ili papirom za pečenje i dopeći još 20min.

Ja sam u pleh stavila jednu veoma tanku koru pa tek sam onda počela da redjam isečeno testo…..

0
0

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam