LISNATE ROL KIFLE

Objavljeno 01.12.2016. od Javorka Filipovic

Opis

Tako mekane i tako lisnate, jos nisam pravila a ni jela….

Sastojci:

20 g Alfa kvasca
250 ml mleka
1 kašičica šećera
1kašičica soli
1 jaje
500 gmekog brašna
premazivanje testa:
125 g margarina
125 g feta sira
premaz po vrhu:
1jaje
malo ulja
po želji susam

PRIPREMA:

U manjoj posudi sjediniti 100 ml mlakog mleka, šećer, 1 kašiku brašna i kvasac te dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadodje.

U posudu za mešenje sjediniti polovinu brašna, preostalo mleko, jaje, so i dodati nadošli kvasac. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti sve dok se ne dobije glatko testo. Testo ostaviti prekriveno na toplom da udvostruči količinu.

Dok testo kisne, pripremiti premaz.
Penasto umutiti margarin, dodati izmrvljen sir i sve dobro sjedini u jednoličnu masu. Možete sve to mutiti mikserom.

Umešeno testo rastanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 1 cm. Premazati ga 1/3 pripremljene smese od margarina i sira.

Tako premazano testo, smotati u rolnu počevši od šireg dela pravougaonika. Ne treba pritiskati prilikom motanja. Ovako pripremljeno testo ostaviti 20 minuta.

Kod sledećeg tanjenja testo rastanjiti u dug i uzan pravougaonik. Premazati ga drugom trećinom smese od margarina i sira.

Ovako dobijen pravougaonik smotati u rolnu počevši od uže strane.

Kod trećeg premazivanja ponoviti postupak kao kod prvog. Svaki put ostaviti testo po 20 minuta da kisne.

Kad je testo odstajalo i treći put 20 minuta, ukjlučiti rernu na 250 stepeni, rastanjiti testo na pravougaonik debljine 1 cm i modlom za krofne ili čašom vaditi krugove.

Svaki krug smotati u rol kiflicu i redjati u pleh.

Kad je rerna zagrejana na 250 stepeni, premazati kiflice umućenim jajetom sa malo ulja i posuti susamom.

Kiflice peći na 250 stepeni do rumene boje.
Ostavite ih da se dobro zarumene da bi i sredina bila mekana, a one lisnate i mekane kao pena.

0
0

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam