Lisnati mafini

Opis

Lisnati mafini
Za testo:

20 g kvasca
500 ml mleka
50 ml ulja
2 jaja
2 kašike pavlake
1 kg brašno T-500
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
1 kesica praška za pecivo

Fil:
200 g. sira
100 g. šunke
Za premazivanje kora:
150 g margarina

Mleko zagrejati da bude mlako pa dodati šećer i kvasac. Sastaviti brašno, so, kiselu pavlaku i dva jaja(jedan žumanac ostaviti za premazivanje)i prašak za pecivo pa lagano dodavati razmućeni kvasac. Dodati i ulje.

Zamesiti testo pa ga ostaviti da odmara oko 10 minuta. Zatim testo premesiti i podeliti na dva dela.
Prvi deo razviti sto tanje izrendati po kori margarin(pola margarina) i preklopiti testo kao pismo sa sve četri strane .
Tako isto uraditi i sa drugim delom testa.
Testo neka odmara 10 min.
Zatim razviti koru što tanje i podeliti koru na kocke malo zaseći pri kraju testa stavljati fil pri kraju pa uvijati u kiflu …uvijenu kiflu zamotamo u krug i stavljati u pleh za mafine.
Možemo da ih filujemo sa sirom, a ne mora ništa jer su prelepe i prazne, neka odstoje 15min.premazati žumancetom posuti semenom i peći
Pečemo ih na 200 C oko 20 minuta.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam