Listovi smokve

Objavljeno 23.10.2023. od Verica Poznanovic

Opis

Sezona je bundeva, jesen je zlatno doba kada bundeve stižu. Nekada se sejala kao medjuusev kukuruza. Ima ih raznih oblika i veličina. Njena narandžasta boja prosto mami. Ali ja ovaj put nisam pravila bundevu već sam nabrala listove od smokve, oprala ih i videćete dalje…..

Potrebno je:

800g brašna,
1 kesica suvog kvasca,
2 kašičice šećera,
soli po ukusu,
400g pirea od bundeve i
300ml vode.

Način pripreme:

U činiju sipajte brašno, kvasac, šećer i so pa dobro izmešajte a onda dodajte pire od bundeve pomešan sa mlakom vodom pa zamesite testo.
Testo prekrijte i ostavite da se udvostruči, premesite pa opet ostavite da naraste.
Testo izručiti na radnu površinu, rastanjiti, na testo stavite listove smokve. pa ih polako utisnute u testo, nožem isecite testo zajedno sa listom. Tepsiju obložite papirom i ređaje listove da se peku u predhodno zagrejanoj rernu na 180 stepeni. Kada su listovi pečeni i prohlađeni skinite list smokve.
Prijatno!

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam