Mekana pogača

Opis

Za testo:
100 g kiselog mleka
50 ml mleko
100 ml pavlake za kuvanje
1/2 kašičice soli
5 g suvog instant Vrenje kvasca
500 g brašna
50 ml ulje
Za premazivanje:
1 kašika pavlake za kuvanje
1 kašika ulje
1 kašika kiselog mleka
Priprema:
Za testo:
1U dublju posudu usuti brašno,dodati instant vrenje kvasac,so i izmešati.
Usuti mlako mleko,dodati kiselo mleko,pavlaku za kuvanje,ulje i zamesiti mekše testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i razviti oklagijom u krug.
Vatrostalnu posudu(ili pekač) premazati uljem,staviti rastanjeno testo i“izbockati“viljuškom.
2.U činiju staviti kiselo mleko,dodati ulje,pavlaku za kuvanje,razmutiti viljuškom i premazati testo.
Peći u dobro zagrejanij rerni na 180 stepeni 30 minuta.
3.Gotovu pogaču izvadoti iz rerne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
4.Pogaču izručiti iz vatrostalne posude i poslužiti.
Komentar:
Kućom se širi miris ove veoma ukusne i mekane pogače koju moi ukućani i ja obožavamo.Zato je ona jedno od naših omiljenih peciva koje pripremam za Uskrs.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam