MEKIKE

Objavljeno 08.12.2016. od Javorka Filipovic

Opis

Sastojci:

550 gr brasna tip „500“
4 dl mlake vode
1/2 kasicice secera
25 gr Alfa kvasca
1 kasicica soli
oko 5 dl ulja za przenje

Priprema:
U mlaku vodu dodati secer i izmrvljen kvasac
i ostaviti na toplom mestu da nadodje.

Usuti brasno u posudu za mesenje, dodati so
i utisnuti sredinu pa sipati nadosli kvasac.
Mesiti dok testo prestane da se lepi za ruke.
Prekriti krpom i ostaviti na toplom mestu.
Testo je mekano i premesiti 3 puta na po 30 minuta.

Na pobrasnjenoj radnoj ploci razviti testo na
debljinu oko 1cm. Radlom ili nozem iseci kvadrate
velicine 10×10 cm i svaki zaseci po sredini.

U dubokoj serpi zagrejati ulje na najjacoj temperaturi.
Kada je ulje vrelo smanjiti temperaturu i pazljivo
spustati mekike. Kad porumene sa jedne strane, okrenuti
na drugu stranu (dovoljno je 2-3 minuta sa svake strane).

Vaditi ih resetkastom kasikom i slagati u posudu
oblozenu papirnim salvetama.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam