Novogodišnja štrudla

Opis

Za testo:
300 mlleko
200 ml voda
40 g Alfa kvasca
4 kašike šećera
2 kesice vanilin šećera
1 kašičica soli
100 g margarina
1 jaje
1 belance
1 kg brašna
Za nadev:
po potrebi džem od kajsije
po potrebi eurokrem
po potrebi mlevena plazma
I još:
po potrebi margarin(za premazivanje)
po potrebi šećer u prahu(za posipanje)
Priprema:
1.Alfa kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu.Dodati mlako mleko,2 kašike šećera,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Jaje,belance,so,vanilin šećer i margarin razmutiti viljuškom,pa dodati nadošli alfa kvasac,uliti mlaku vodu,dodati 2 kašike šećera,pa postepeno dodajući brašno zamesiti mekśe testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.
2.Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na dva dela formirajući jufke.
Razviti oklagijom jednu jufku i premazati je džemom od kajsije.
3.Razviti drugu jufku,premazati je eurokremom i posuti mlevenom plazmom.
4.Obe jufke urolati i poređati ih u pleh obložen pek-papirom.
Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.
5.Za to vreme dobro zagrejati rernu.
Obe štrudle premazati otopljenim margarinom i peći na 180 stepeni 40 minuta.
Pečene štrudle izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohlade,pa ih po želji posuti šećerom u prahu.
6.Štrudle seći,servirati i poslužiti.
Komentar:
Kućom se širi predivan miris štrudli koje su veoma ukusne i zato su naše najomiljenije novogodišnje pecivo.Uz alfa kvasac testo brzo naraste i čini da ova štrudla ima neodoljiv ukus.

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam