Novogodišnje krofne

Opis

Za testo:
350 g brašna
1 prstohvat soli
3 kašike šećera
1/2 kesice suvog kvasca Vrenje
1 jaje
150 ml mleko
50 g otopljenog margarina
1 vanilin šećera
Za premazivanje krofni pre pečenja:
po potrebi otopljen margarin
Za dekoraciju:
100 g čokolade za kuvanje(tamne)
100 g bele čokolade
po potrebi mleveni keks,kokos,rendana kinder čokolada,seckane krem bananice
Priprema:
1.U dublju posudu usuti 300 g brašna,dodati mlako mleko,otopljen i ohlađen margarin,šećer,vanilin-šećer,posoliti,dodati razmućeno jaje,vrenje suvi kvasac i umutiti spiralnim nastavkom za mikser.
2.Potom smesu izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i dodajući preostalo brašno(50 g) zamesiti testo.
3.Oklagijom razviti u veliki krug i okruglom modlom ili čašom vaditi krofne.Na svakoj krofni vaditi manjom modlom krugove.
4.Ređati ih u pleh obložen pek-papirom,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Premazati ih otopljenim margarinom.
Krofne peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
5.Gotove krofne izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade.
Čokolade zasebno otopiti na pari.Prohlađene krofne umakati u otopljenu čokoladu i dekorisati po želji.Možete ih silikonskom četkicom do pola premazivati tamnom čokoladom,a drugu polovinu belom čokoladom.
Dekorišite ih po svom izboru(ja sam ih dekorisala mlevenim keksom,rendanom kinder čokoladom,seckanim krem bananicama i kokosom).
Komentar:
Ovo je moje najomiljenije novogodišnje pecivo zato što pripremam uz pomoć svoje ćerkice koja je tu i kao pomoćnik,a i kao glavni degustator.

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam