Otvorena pita

Objavljeno 03.06.2018. od Dijana Ademovic

Opis

Potrebno je:
350 g brašna
1 kašičica soli
1 kašika šećera
1 kašika majoneza
175 ml tople vode
1/2 kocke alfa kvasca
I još:
nekoliko kašika kečapa
nekoliko kašika mladog sira
nekoliko listova pileće šunkarice
nekoliko paradajza
malo plavog sira
nekoliko kolutova dimljene kobasice
malo začina sa ukusom mocarele i paradajza
malo majčine dušice, sveže
Priprema
1
Umesiti glatko testo od navedenih sastojaka, pa ostaviti da odmara. Razvući testo nešto veće od veličine pleha, da testo visi preko njega. Premazati kečapom, posuti malo mlad sir, poređati kolutove šunkarice, paradajza, dimljene kobasice, izmrviti plavi sir, posuti začinom i grančicama majčine dušice. Krajeve testa koji vise vratiti prema sredini pite i „ušuškati“.

2
Ostaviti da odmara,a pećnicu zagrejati na 220 stepeni. Peći dok fino ne porumeni.

Savet
Savet:
Ovo dođe kao neka vrsta pizze, ali mi je zbog onih savijenih ivica bila nešto između nje i pizze, tako da mi je ovaj naziv bio prikladniji.

0
0

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam