Paprene krofne

Objavljeno 03.06.2018. od Dijana Ademovic

Opis

Potrebno je:
800 g brašna
1 kocka alfa kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica sveže mlevenog crnog bibera
1 šoljica maslinovog ulja
3 kašike milerama
1 jaje
375-400 ml tople vode
1 kašika šećera
Priprema
1
Prosejati brašno, ubaciti so, biber, šećer i aktivirani kvasac, pa prstima promešati da se lepo raspodeli. Jaje umutiti viljuškom i sipati ga u vanglicu, kao i ulje, a onda dodati kiselu pavlaku. Toplom vodom umesiti meko testo (da se ne lepi za ruke). Ostaviti ga na toplom da „raste“. Nadošlo testo istresti na pobrašnjenu radnu površinu, razvući oklagijom koru debljine malog prsta i vaditi modlom krugove. Prekriti čistom krpom i ostaviti ih da narastu. Ugrejati ulje i pržiti krofne da dobiju zlatnu boju. Poslužiti uz sir i jogurt.

Savet
Savet:
Biber se oseti tek-tek, samo blago peckanje, a ja nisam odolela mom omiljenom začinu…

0

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter