Peciva sa makom

Objavljeno 03.06.2018. od Dijana Ademovic

Opis

Testo:
500 g brašna
1 kašičica soli
1 kašika šećera
1 kocka alfa kvasca
250 ml mleka
100 g maslaca
1 jaje
Nadev:
250 g maka
1-2 kašike šečera
malo mleka
1 vanilin šećer
2 kašičice rendanog cimeta
I još:
malo šećera u prahu za posipanje
Priprema
1
Brašno prosejati, dodati mu so i šećer. Kvasac podići u malo vode uz dodatak kašičice šećera. Maslac otopiti u mleku i ostaviti da se prohladi. Jaje ovlaš umutiti viljuškom, malo ostaviti za premazivanje, a ostatak sipati u brašno. Toplim mlekom umesiti elastično testo i ostaviti da odmara. Za to vreme spremiti nadev tako što mak pomešamo sa šećerima i cimetom i poparimo vrelim mlekom, da se dobije smesa koja će se lepo mazati. Nadošlo testo istresti na sto, pa otkidati lopte veličine pesnice, ili po želji… Elipsasto rasući testo, malo ga pomastiti maslacem (bolje će prianjati nadev), a onda ga zarolati sa kraće strane. Krajeve malo stisnuti prstima,da se ne bi odvajalo. Kuhinjskim makazama napraviti rezove na rolatu, pa ih pomerati na levu, pa na desnu stranu, malo ih okrećući. Ostaviti da odmore, pa ih pre pečenja premazati onim preostalim jajetom. Peći u zagrejanoj pećnici da fino porumene, a onda ih još tople, posuti šećerom u prahu.

0
0

Povezano

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam