Pogača sa čokoladom i pekmezom

Objavljeno 28.04.2023. od Verica Poznanovic

Opis

Za testo je potrebno:

400 g brašna,
1 kesica suvog Vrenje kvasca,
1 kašičica šećera,
200 ml mlakog mleka,
50 ml ulja,
1 jaje,
1 prstohvat soil.

Za premazivanje
50 g čokolade
4 kašike pekmeza.
Priprema:

U mlako mleko dodati kavasac sa kašičicom šećera i brašna. Kada kvasac nadođe, dodati ulje, jaje, prstohvat soli, brašno i zamesiti glatko testo, pa pokriti i ostaviti da naraste oko pola sata. Naraslo testo premesiti i podeliti na 4 loptice. Svaku lopticu razviti u krug prečnika oko 20 cm. Staviti prvi krug na papir za pečenje, premazati čokoladom, pa staviti drugi krug, premazati pekmezom i opet premazati treću čokoladom , a četvrta se ne premazuje. Obeležiti mali krug malom čašicom u sredini. Seći od ivice obeleženog kruga prema krajevima na 4 mesta, pa na 8 i na kraju ukupno na 16 delova. Potom uzeti po jedan deo i uvrtati tri puta u jednu stranu, a drugi na drugu stranu, pa ih spojiti.
Prebaciti pogaču sa papirom za pečenje na pleh, pokriti i ostaviti da raste dok se ugreje rerna na 200 stepeni. Pre pečenja premazati sa malo otopljenog margarina i peći oko 25 minuta. Uživajte u svakom zalogaju. Pogača je prelepa moja porodica je voli ali ovaj put ovu prolećnu pogaču ja nisam napravila za moju porodicu već za Petrovog najboljeg druga…..

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam