Posna štrudla

Opis

Za testo:
200 ml voda
20 g Alfa kvasca
350 g brašna
1 kašika šećera
1 prstohvat soli
malo limunove korice
1 keaica vanilin šećera
3 kašike ulje
Za nadev:
4 kašike džema od kajsija
100 g mlevenih oraha
Za premazivanje:
po potrebi ulje
Za posipanje:
po potrebi šećer u prahu
1 kesica vanilin šećera
Priprema:
U mlakoj vodi rastvoriti alfa kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmeśati i ostaviti da odstoji 5 minuta.Brašno usuti u dublju posudu,dodati rastvoren kvasac,ulje,vanilin šećer,rendanu imunovu koricu,so i zamesiti testo.Testo pouljiti sa obe strane,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.Nadošlo testo premesiti,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da još jednom naraste.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i oklagijom razviti u oblik oravougaonika.Premazati džemom i posuti mlevenim orasima.
Urolati i staviti u duguljast kalup obložen pek-papirom.Prekriti najlon kesom i ostaviti da odstoji 15 minuta.Rernu zagrejati na 250 stepeni.Štrudlu premazati uljem i peći na 200 stepeni 40 minuta(po potrebi smanjiti temperaturu kako štrudla ne bi gorela).
Gotovu štrudlu uzvaditi iz rerne,premazati uljem i ostaviti da se prohladi.
Štrudlu izručiti iz kalupa Sjediniti šećer u prahu i vanilin šećer i posuti štrudlu dok je još vruća.
Štrudlu seći na parčad željene velučine,servirati i poslužiti.
KOMENTAR:Ovo je moj omiljeni prolećni recept,jer štrudlu pripremam u vreme uskršnjeg posta.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam