Ptići u gnezdu

Objavljeno 11.04.2018. od Adilja Hodza

Opis

Potrebno je:
1 dcl. vode
1 dcl. mleka
1 jaje
1/3 kockice Alfa kvasca
1 kašičica šećera
50 grama margarina
300 grama brašna+da podmesite testo
prstohvat soli
žumance za premazivanje
džem da ptićima nacrtate oči

Priprema: Vodu i mleko pomešajte a zatim smlačite, dodajte šećer i izmrvljeni kvasac. Pomešajte leagano i ostavite nekoliko minuta da se odmori.
U kavasac dodajte jaje i omekšali margarin. Brašno prosejte sa solju i sipajte polako u nadošli kvasac sve mešajući kašikom. Nastavite mesiti rukom da dobijete čvrsto testo koje se nelepi za prste. Umešeno testo pokrijte krpom i ostavite da odstoji 1 sat na sobnoj temperaturi da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i od testa nepravite 6 većih i 6 manjih loptica (veće za telo a manje za glavu ptičica).
Svaku lopticu oblikujte i slažite u tepsiji na pek-papir. Prvo stavite veću loptic i malo je pritisnite dlanom a onda na nju stavite malu lopticu i oblikujte kljun. Premažite žumancetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20- minuta ili dok blago ne porumene. Pečene ptiće izvadite iz rerne, pokrijte krpom da malo omekšaju. Poslužite uz šoljicu mleka.

0
3

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam