Punjena pogača

Objavljeno 25.02.2018. od Verica Poznanovic

Opis

Testo:

1 sveži kvasac,
2,5 dcl mleka + 2,5 dcl vode,
1 kašika šećera,
2 dcl ulja,
1 kg brašna,
1 kašičica kurkume,
1 kašikica suvog vlašca i
malo soli .

Fil

300g mekog sira
1jaje
150 g salame i
soli po ukusu.

Zagrejati mleko i vodu. U mlako staviti kvasac, 1 kašiku brašna i 1 kašiku šećera i sačekati da malo nadođe.

Od brašna izdvojiti malo za posipanje tepsije i daske za testo. U preostalu količinu sipati 2 dl ulja, kvasac i malo soli ( pola kašičice).

Zamesiti (po potrebi dodati još malo mlakog mleka), testo podeliti na dva dela u jedan deo dodati kašičicu kurkume u prahu a u drugi deo kašičicu suvog vlašca. Prvi deo testa sa vlašcem razvucite, preko njega stavite testo sa kurkumom i dobro razvaljajte. Izmešajte dobro sir i jaja i premažite preko testa, od gore stavite kolutove salame i urolajte. Jedan deo testa ja sam pekla u olučastom kalupu, predhodno podmazanim i posutim brašnom a drugi deo testa sam isekla i ređala u okruglu tepsiju. Testo premazati žumancetom.

Zagrejati rernu na 180 stepeni, peći dok lepo ne porumeni.

0

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter