Puter pogača

Opis

Za testo:
700 g brašna
30 g svežeg Alfa kvasca
300 ml mleko
2 jajeta
50 ml ulje
po ukusu so
1 kašičica šećera
Za premazivanje testa:
100 g putera
Za premazivanje i posipanje:
1 žumance
po potrebi susam
Priprema:
1.U 100 ml mlakog mleka rastvoriti alfa kvasac,dodati šećer,1 kašičicu brašna,izmešati i ostaviti da nadođe.
U dublju posudu usuti brašno,dodati 200 ml mlakog mleka,jaja,ulje,so,nadošli kvasac i zamesiti srednje tvrdo testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
2.Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,razviti oklagijom i premazati omekšalim puterom.
3.Urolati,seći i ređati ih u tepsiju obloženu pek-papirom.
4.U sredinu,od rolata,formirati oblik koji želite.
Ostaviti da odstoji 20 minuta.
5.Premazati umućenim žumancetom i posuti susamom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta.
6.Gotovu pogaču izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohladi,pa je izručiti iz tepsije i poslužiti.
Komentar:
Uvek se traži parće više,kada kućom ova pogaća zamiriše.Zato je ovo naše omiljeno novogodišnje pecivo,koje spremam često,pa ova pogača na našoj trpezi zauzima počasno mesto.

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam