Puž pogača

Objavljeno 22.09.2018. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

200ml mleka,
20g kvasca,
1 kašičica šećera,
1 jaje,
50g A la kajmaka,
1 kašičica soli i
450g brašna.

Za fil:
5 listova blitve,
1 jaje,
50g A la kajmaka i
100g sitnog sira.

Još je potrebno:

po ukusu isečen na kolutove salama, kulen, kolutovi šljiva paradajza, seckana slanina.

Priprema:

U mlako mleko stavite kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite desetak minuta da kvasac nadođe.
Nakon tog vremena dodajte jaje,ulje, kajmak, so, brašno i zamesite testo. Ostavite oko pola sata da testo nadođe. Za to vreme pripremite fil. Iseckajte blitvu, dodajte kajmak, jaje i sir.

Nadošlo testo stavite na pobrašnjenu radnu površinu i blago rukama pritisnite a onda oklagijom razvucite u pravougaonik, oko 0,5 cm debljine. Premažite testo filom i uvijte po široj strani. Nožem po sredini isecite testo, a onda ga uvijte u obliku puža. Prebacite u podmazanu okruglu tepsiju, poredjajte, salamu , kulen slaninu, paradajz. Na kraju celu pogaču pospite kukuruznim grizom. Ostavite oko pola sata da nadođe.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 45 minuta.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam