Rol-kobasice

Opis

Za testo:
400 g brašna
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
20 g Alfa kvasca
150 ml mleko
100 ml voda
50 g margarina
Za premazivanjeci posipanje:
1 žumance
1 kašika mleka
po potrebi susam
Priprema:
1.U mlakom mleku rastvoriti alfa kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da nadođe.
Kobasicu iseći na manje komade.
U odgovarajuću posudu usuti brašno,dodati mlaku vodu,so,nadošli kvasac,omekšali margarin i umesiti testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji pola sata.
2.Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,razviti oklagijom i iseći na trake.
Jedan kraj kobasice postaviti na traku od testa,pa umotati tako da cela kobasica bude obmotana testom.
3.Poređati u pleh obložen pek-papirom.
Žumance i mleko razmutiti viljuškom,pa premazati pripremljeno pecivo.
Posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
4.Gotovo pecivo izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i osraviti da se prohladi,pa poslužiti.
Komentar:
Još jedno u nizu naših omiljenih novogodišnjih peciva,zato što smo ljubitelji slanih peciva,moj suprug i ja,kao i naši prijatelji,dok mališani glasaju za slatka peciva.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam