Šarena pogača

Objavljeno 20.09.2018. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:
200ml mleka,
20g kvasca,
1 kašičica šećera,
1 jaje,
50g A la kajmaka,
1 kašičica soli i
450g brašna.

Za fil je potrebno:
2 čena belog luka,
100 g suncokreta,
50g A la kajmaka,
4 kašike ajvara,
50g susama i
2-3 kašike ulja.

Još je potrebno:
ulje za premazivanje,
1,2 mala paradajza zvanih šljiva,
50g kajmaka i
100g sira po ukusu.

Priprema:
U mlako mleko stavite kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite desetak minuta da kvasac nadođe.
Nakon tog vremena dodajte jaje,ulje, kajmak, so, brašno i zamesite testo. Ostavite oko pola sata da testo nadođe.
Iseckajte beli luk, dodajte semenke suncokreta, susama, i na kraju pomešan ajvar i kajmak.

Nadošlo testo stavite na pobrašnjenu radnu površinu i blago rukama pritisnite a onda oklagijom razvucite u pravougaonik, oko 0,5 cm debljine. Premažite testo filom i uvijte po široj strani. Nožem po sredini isecite testo, a onda ga uvijte u obliku pletenice. Prebacite u podmazanu okruglu tepsiju i ostavite oko pola sata da nadođe.

Nakon tog vremena premažite pogaču uljem i pospite kimom. Pred kraj pečenja po pogači stavite kolutove paradajza premažite kajmakom i poredjajte kockice sira.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 45 minuta.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam