Šareno pecivo sa ajvarom

Objavljeno 03.05.2019. od Tatjana Eric Stojanovic

Opis

Prvo testo:
250 g brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
50 ml ulja
100 ml mleka
5 kašika ajvara
Drugo testo:
250 g brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
150 ml mleka
100 g margarina
Ostalo:
1 jaje za premazivanje
30 g mix semenki
PRIPREMA
Priprema: u posudu prvo sipati kvasac, kašičicu šećera i malo mleka (oduzeti od ukupne količine) pustiti kvasac da nadođe.
Zatim dodati ulje, mleko, brašno, so i zamesiti testo sa ajvarom. Isto uraditi i sa drugim testom. Ostaviti na toplom mestu da naraste.
Kada testo naraste razviti ga u krug pa ga iseći na trake sirine oko 2 cm. Uzimati naizmenično po jednu crvenu i jednu belu traku i uvijati u pletenicu. Svaku smotati u krug i poređati u tepsiju.
Premazati jajetom, posuti semenkama i ostaviti još desetak minuta da odstoji dok se zagreje rerna. Onda staviti da se peče oko 15 minuta.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam