Slana štrudla sa tri vrste fila

Opis

POTREBNE NAMIRNICE:

Za testo:

– 1/3 ludog testa

a za ludo testo je potrebno
– 1,5 kg brašna
– 1 kocka svežeg Alfa kvasca
– 2 kašičice šećera
– 2 kašičice soli
– 1 prašak za pecivo
– 2 dl ulja
– 2 dl mleka
– 2 dl jogurta
– 2 dl tople vode

Za fil crveni:

– 2 kašike ajvara
– 1 kašika sira od kefira
– 1/4 jaja
– prstohvat soli

Za fil zeleni:

– 3 briketa zamrznutog spanaća (otopiti)
– 1 kašika sira od kefira
– 1/4 jaja
– prstohvat soli

Za žuti fil:

– 3 kašike sira od kefira
– 1/4 jaja
– prstohvat soli

I još je potrebno:

– 2 komada jaja
– 1 kašika maslinovog ulja

PRIPREMA:

Ludo testo zamesite od navedenih sastojaka kao i svako drugo kvasno testo. Odvojite 1/3 za kuglof a ostatak stavite u nauljenu kesu pa u frižider i koristite po potrebi.
Testo koje ste odvojili ostavite da nadodje na toplom mestu.
Od navedenih sastojaka napravite 3 fila.
Umutite oba jaja, umutite i podelite na 4 dela gde će te tri dela da stavite u filove a četvrti ostavite za premazivanje.
Za crveni fil pomešajte ajvar, sir od kefira, so i jaje.
Za zeleni fil pomešajte otopljene brikete spanaća, sir od kefira, so i jaje.
Za žuti fil pomešajte sir od kefira, jaje i so.
Sada testo malo premesite i podelite na tri dela.
Svaki deo rastanjite tanko na pravougaonik 30×20 i namažite filovima.
Namazano testo urolajte u štrudle.
Spojite sve tri štrudle na jednom kraju i upletite pletenicu.
Stavite je u silikonski kalup za kuglof i namažite ostatkom jaja pomešanim sa uljem. Pustite da štrudla naraste a za to vreme zagrejte rernu na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom.
Kuglof štrudlu stavite da se peče oko 45 minuta.
Pečen izvadite iz rerne i posle par minuta izvadite iz kalupa.
Prevrnite na tanjir i onako vruć premažite ostatkom jaja i ulja.
Ostavite na rešetku da se ohladi.
Seći na parčiće i poslužite.
Prijatno!

0
5

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam