Slatke bundevice

Objavljeno 20.10.2018. od Dijana Popovic
Oznake: Dijana Popovic,

Opis

dekorativno slatko pecivo u obliku bundeve 320gr brašna tip 400meko 120gr pirea od bundeva 1 kašika šećera 1 kesica karamel vanilin šećera 1kašičica praška za pecivo 20gr svežeg kvasca malo soli 50ml mleka 50ml mlake vode 50ml ulja 1 žumance 1 belance za premaz nepečenih bundevica Način pripreme Bundevu obariti i usitnini štapnim mikserom , U posudu staviti brašno napraviti udubljeenje pa dodati žumace so šećer, karamel vanilin šećer izmrvljen kvasac ,dodai ulje,mlako mleko, mlaku vodu i zamesiti testo ,Tsto ostaviti da nadodje .Nadošlo testo podeliti na 5 loptica različite veličine Nisu sve bundeve iste pa da i ove moje budu različite . Loptice oblikovati pa uzeti kanap i uviti oko loptice blago napraviti kriške kao kao prave budeve .Bundevice premazati sa hladnom vodom i ostaviti 30minuta da nadodju .Nadošle bundevice premazati neumućenim belancetom.Peći na 200stepeni 20 minuta .Sa vrućih bundevica makazama iseći kanap.Na jos tople bundevice staviti zvezdasti anis .Mirs koji se širi je neopisiv .Savršen miris ukus slatkas sa blagom notom karamela Pecivo meko unutra spolja hrskavo Prijatno

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam