Slatki kroasani

Opis

Za testo:
250 ml mleko
40 g Alfa kvasca
3 kašike śećera
3 jajeta
250 ml kiselog mleka
1/2 kašičice soli
1 kesica vanilin šećer
900 g brašna
Za premazivanje:
125 g margarina
2 žumanceta
1 kašika mleko
Za posipanje:
po potrebi šećer u prahu
Priprema:
1.U mlako mleko staviti izmrvljen alfa kvasac,dodati 1 kašiku šećera,1 kašičicu brašna,izmešati i ostaviti da nadođe.
U dublju posudu usuti kiselo mleko,dodati jaja,vanilin šećer,2 kašike šećera,so i izmešati.
Uliti nadošli kvasac,izmešati,postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.
Prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
2.Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i podeliti na 2 dela.
Oba dela podeliti na po 8 loptica.
3.Razviti lopticu od testa i premazati otopljenim margarinim.
4.Tako slagati i premazivati 7 razvijenih loptica od testa.
Preklopiti osmom razvijenom lopticom od testa i razviti oklagijom u veliki krug.
5.Seći na 12 trouglova i na svaki trougao staviti džem.
Uviti u kroasane i poređati ih u pleh obložen pek-papirom.
6.Žumanca i mleko razmutiti viljuškom i premazati kroasane.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Isti postupak pripreme ponoviti i sa preostalih 8 loptica od testa.
Gotove kroasane izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se prohlade.
Mlake kroasane posuti šećerom u prahu,servirati i poslužiti.
Komentar:
Ukusni i lisnati kroasani koji su ukras naše novogodišnje trpeze,zato je ovo naše omiljeno novogodišnje pecivo.

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam