Slavski kolac (posan)

Objavljeno 20.10.2017. od Anida
Oznake: Anida,

Opis

Za slavski kolac potrebno je:
1 kvasac
1kg brasna
Malo soli
I mlake vode da se zamesu testo otprilike, po sopstvenoj proceni. Kad se zamesi testo, ostavi se da nadodje. Kada nadodje, premesi i ostavi da ponovo nadodje. Za to vreme, zamesiti 300gr brasna, mlake vode i soli 2 kasicice, testo razvaljati oklagijom kada malo odstoji i praviti ukrase po zelji. Kad nadodje hleb staviti ga u puljrnu tepsiju, okolo staviti pletenicu koju ste napravili od testa za ukrase i sarati kolac.
Pece se 45min u srednje zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
Obavezno i ne zaboraviti dosuti malo svete vodice u testo. Kada je ispecen premazati uljem i prekriti krpom.

0
5

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam