Slavski kolač

Objavljeno 21.10.2017. od Vera Petrovic

Opis

Testo za slavski kolac pravim kao za hleb ( kvasac+malo secera+ulje+brasno+so)
S.kolac pravim iz delova i kako testo narasta ti delovi se spajaju i saraju kolac. Ukrase takodje pravim od kvasnog testa jer kad se ispece kolac oni budu meki kao dusa😊
Posudu (u kojoj se samo kolac pece )
podmazem sa svih strana uljem.
Testo podelim na pola.
Prvu polovinu delim na cetiri dela i stavljam na dno posude.
Drugu polovinu iskoristim za : ruzice ,krst ,slovo ,grozdje…
Kako pravim kolac tako on narasta. Kada ga zavrsim ,pustim ga maksimalno da naraste i ubacujem u zagrejanu rernu.
Kad je ispecen, premazem ga voda-ulje ,uvijem u krpu i stavim u kesu. 💗
I svake godine ima drugacije sare.
Ove god.je ovakav ,prosle je bio sa grozdjem , pa sa srcima……….💟

0
5

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam