Štrudle od maka ili oraha

Objavljeno 21.05.2015. od Mesimo zajedno

Opis

-Potrebno je za testo:
600 g brašna,malo soli,1 sveži kvasac,185 ml mleka,3 žumanca,75 g šećera,120 g rastopljenog margarina,narendana kora pola limuna….Nadev od maka: 200 grama maka mlevenog, 100 grama šećera, 1 vanili šećer, 2 kašike meda, pola kašićice cimeta, kora rendana od limuna, 60 ml vrelog mleka.
Mak i šećer pofuriti sa vrelim mlekom i dodati ostale sastojke. Ova količina nadeva je za jednu štrudlu…..Ako pravite i od oraha onda izmerite isto 200 grama oraha dodajte ostale sastojke

Zamesiti testo od gore navedenih sastojaka kada kvasac uskisne. Testo odmah podeliti na dve jufke i ostaviti da se dižu 30 minuta. Svaku jufku posebno rastanjiti sto tanje možete i ravnomerno posuti nadevom.
Ja sam razvijala u pravougaonik dužine 28 cm i sto tanja da bude negde oko 2-3 mm.Uviti u štrudlu i staviti u podmazanu tepsiju da još naraste. Napraviti i drugu strudlu. Štrudle dok su vam u tepsiji, pre pečenja odozgo izbodite čačkalicom da bi vazduh prilikom pečenja mogao da izlazi, tako štrudla nece popucati. Premazati sa jednim umuenim jajetom i peći na 200 stepeni , gotovu malo prstima premazati vodom, pokriti krpom da se ohladi i posuti onda šećer u prahu…

Prema receptu Aleksandre Vidovic Tomic

0
5

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam