Turski hleb

Opis

Potrebno je:
300 g brašna
150 ml voda
5 g Vrenje suvog pekarskog kvasca
po ukusu so
Priprema:
1.U dublju ppsudu usuti brašno,dodati Vrenje suvi pekarski kvasac i izmešati.
Zatim uliti mlaku vodu,posoliti i zamesiti testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
2.Testo podeliti na 4 dela formirajući jufkice.
3.Jufkice razviti oklagijom u manje hlepčiće.
4.Peći na zagrejanom suvom tiganju po par minuta sa obe strane.
Gotove hlepčiće uviti u čustu kuhunjsku krpu,ostaviti da se malo prohlade,pa poslužiti.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam