Vednički kuglof

Objavljeno 11.10.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

250 g brašna,
pola kockice svežeg kvasca ili kesica suvog kvasca,
1 dl mleka,
2 kašičice šećera,
50 ml ulja,
1 jaje,
1 veći grozd crnoga grožđa,( očiman),
2 jabuke seckane na kockice,
2 breskve seckane na kockice,
2 kruške seckane na kockice,
2 kašike šećera i
malo soli.

ZA POSIPANJE:
Šećer u prahu, plus med po ukusu.

Priprema:

U mlako mleko dodajte dve kašičice šećera i kvasac. Kad kvasac nadođe dodajte brašno koje ste pre toga posolili. Dodajte ostale sastojke za testo, ule, jaje i dobro ga izradite. Nemojte staviti odmah svo brašno, već ga dodavajte postepeno jer testo ne treba da bude previše tvrdo a ni previse mekano.Ostavite na toplom mestu dok se testo ne udvostruči. Testo razvucite što tanje, po testu pospite šećer i razbacajte grožđe, seckane jabuke, breskve , kruške. Testo urolajte i prebacite ga u podmazan i brašnom posut kalup. Kalup možete podmazati, uljem mašću, margarinom, puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne bude pečeno. Pečen kuglof izvadite iz kalupa i kada se ohladi ukrasite ga po želji, šećerom u prahu, medom ili jednostavno ostavite takav kakav jeste.

Ja volim slatko pa sam kuglof posula šećerom u prahu i medom. Za nekoga je možda previše meni nije.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam