Venčići sa eurokremom

Objavljeno 28.05.2015. od Mesimo zajedno

Opis

Sastojci:
Za testo:
1/ 2 kg brašna
1 jaje
1/ 2 kocke svežeg Alpha kvasca
100 ml ulja
300 ml mleka
1 kašičica soli
5 kašičica šećera
1 kesica vanilin šećera
Za filovanje:
– eurokrem
Za prelivanje:
40 g crne čokolade
1 kašika ulja
kockica margarina
šećer u prahu- za posipanje.
Priprema:
Brašno ubaciti u dublju posudu, pa dodati jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešati i umesiti kompaktno testo koje se ne lepi za ruke i zidove posude. Testo pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolazi oko 45 minuta. Kada je nadošlo, istresti ga na radnu površinu i podeliti na šest delova. Svaki deo rastanjiti oklagijom i zaseći do pola. Na gornji (neisečeni) deo testa staviti eurokrem i urolati u valjak. Dobijenom valjku spojiti krajeve tako da se formira oblik venčića (ili neki drugi oblik, po vašoj želji). Postupak ponoviti i sa preostalim delovima testa. Venčiće ostaviti oko 15 minuta u podmazanom plehu da nadođu, a zatim ih peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Pečene prekriti krpom i ostaviti da se malo prohlade. Čokoladu, ulje i margarin otopiti na laganoj vatri, pa u tankom mlazu preliti prohlađene venčiće. Kad se čokolada stegne, svaki venčić posuti šećerom u prahu.

Po receptu Sandre Stojiljković Cvetković

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam