Zavrzlama sa makom

Objavljeno 18.04.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

Za testo:

500g brašna,
malo soli,
1 kašika šećera,
21 g kvasca,
1 jaje,
200 ml mlakog mleka i
100 ml ulja.

Za fil:

250g mlevenog maka,
7 kašika šećera,
2 vanil šećera i
150 ml vrelog mleka.

Priprema:

Testo

U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati.

Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo.

Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.

Fil:

Pomešati mak, šećer, vanil-šećer pa preliti vrelim mlekom i dobro izmešati sastojke.

Nadošlo testo rastanjiti oklagijom, iseći po sredini. nožem kao što je prikazano na slici i filovati makom.
Testo sa filom urolati, saviti u spiralu i ostavitiu o kruglu tepsiju podmazanu posutu brašnom.
Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta dok lepo ne porumene. Pečeno i prohlađeno pecivo posuti šećerom u prahu. Recept je tako jednostavan a tako ukusan, prosto savršen za ljubitelje testa i maka, u porodici a i šire svi obožavaju ovu zavrzlamu.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam