Zavrzlama sa makom

Objavljeno 15.07.2018. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

Za testo:

500g brašna
malo soli
1 kašika šećera
21 g kvasca
1 jaje
200 ml mlakog mleka
100 ml ulja.

Za fil:

250g mlevenog maka
7 kašika šećera
2 vanil-šećera
150 ml vrelog mleka

Priprema:

Testo

U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati.

Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo.

Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.

Fil:

Pomešati mak, šećer, vanil-šećer pa preliti vrelim mlekom i dobro izmešati sastojke.

Nadošlo testo rastanjiti oklagijom, iseći nožem kao što je prikazano na slici i filovati makom.
Testo sa filom urolati, saviti u spiralu i ostavitiu o kruglu tepsiju podmazanu posutu brašnom.
Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta dok lepo ne porumene. Pečeno i prohlađeno pecivo posuti šećerom u prahu.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam