Zavrzlame

Objavljeno 11.04.2018. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

2 dl mleka,
1 dl vode,
pola kockice svežeg kvasca,
1 kašičica šećera,
pola kašičice soli,
3 kašike ulja i
500 g brašna.
Za premaz pogačica:

1,5 dl vode,
1 kašičica suvog kvasca,
1/2 kašičice šećera,
1/2 kašičice soli,
1 kašika ulja i
100g pirinčanog brašna.

Priprema:

U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe.

Kad testo nadođe, podeliti ga na 10 delova, svaki deo razvući zaseći ga nožem, možete i ne morate dodati seckan mladi crni luk, urolati i uviti.
U sredinu možete staviti kolut kobasice.

Za to vreme napraviti premaz. U mlaku vodu staviti 1 kašičicu suvog kvasca, 1/2 kašičice šećera, da odstoji par minuta, pa dodati, so, 1 kašiku ulja i pirinčano brašno. Zavrzlame posle stajanja od desetak minuta premazati ovom sjedinjenom smesom. Ostaviti da stoje još desetak minuta i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko trideset minuta.

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam