3 načina da otčepite odvod

Osećate neprijatan miris iz cevi, voda grguće i teško otiče? Začepljen odvod je uobičajen problem skoro svakog domaćinstva. Nema potrebe da zovete vodoinstalatera, mi vam dajemo 3 brza i efikasna načina za rešenje ovog problema. 

 

  1. Soda bikarbona i sirće  

U odvod sipajte 100 grama sode bikarbone, a zatim dodajte pola čaše alkoholnog sirćeta. Pošto ova kombinacija izaziva jaku hemijsku reakciju, zatvorite odvod starim krpama. Pustite da smesa odstoji pola sata u odvodu. Nakon toga skinite krpe, pa naspite litar prokuvale vode i uspešno ste rešili problem začepljenog odvoda.

       2. Soda bikarbona, so i voda  

Uveče, pre nego što legnete, u odvod naspite 100 grama sode bikarbone i 50 grama soli. Ostavite preko noći. Ujutru u odvod sipajte litar prokuvale vode. Odvod ćete otčepiti i svi neprijatni mirisi će nestati.

       3. Vešalica  

Ispravite žičanu vešalicu i na jednoj strani napravite kukicu. Kukicu gurnite u odvod i počnite sa „pecanjem”. Budite spremni na to da ćete svašta izvući iz njega. Kada završite sa vešalicom, odvod isperite litrom vrele vode. Umesto vešalice možete koristiti bilo kakvu žicu.

 

Ukoliko vam je ovaj tekst pomogao i rešio vaš problem sa odvodom, budite slobodni da ga podelite i vašim prijateljima i poznanicima kako biste i njima pomogli da reše ovaj problem. Ako vi imate još neki trik, pišite nam u komentarima. 🙂 

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam