6 trikova za najukusnije palačinke

Objavljeno 31.08.2018. od Mesimo zajedno
Oznake: Mesimo zajedno,

Ko još može da odoli palačinkama? Omiljene su sa džemom, šećerom, orasima, čokoladnim kremom… Zato vam predstavljamo nekoliko trikova koji će vam pomoći da pripremite najukusnije palačinke.

1. Dodajte pivo. Ovaj alkoholni napitak će dati blagu aromu palačinkama, pa će biti ukusnije, mekše i vazdušaste.

2. Izaberite pravi tiganj za palačinke. Palačinke pecite u tiganju specijalno namenjenom za pripremu ovog delikatesa. Takođe, neka vam ovaj tiganj isključivo služi za pripremu palačinki.

3. Procedite smesu. Kada ste napravili smesu, sipajte je kroz cediljku kako biste se rešili grudvica i dobili glatku homogenu masu.

Pogledajte i Pogača sa palačinkama

4. Dodajte toplo mleko. Zagrejte mleko, a zatim mu dodajte puter ukoliko želite. Nakon toga mleko dodajte jajima i brašnu i pripremite smesu na uobičajen način.

5. Ostavite smesu da odmara.Idealno bi bilo da smesa pre pečenja palačinki odmori bar 8 sati. Takozvano odmaranje smese omogućava glutenu u brašnu da se veže za mleko i jaja i da poslastici da bolji ukus.

6. Odgovarajuća temperatura. Neka prve dve palačinke služe kao proba, odnosno, iskoristite ih da pronađete idealnu temperaturu. Najbolje je da počnete s nižom i kasnije po potrebi da povećavate temperaturu.

Preporučujemo i recept Vesele krofnice

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam