Da li ste čuli za „gladovanje” koje vam dopušta da uživate u hrani koju volite?

Za intermittent fasting dijetu nema najpreciznijeg prevoda na naš jezik. Prvi prevod koji pada na pamet jeste gladovanje, ali s obzirom na to da su tokom dana dozvoljeni ukusni i raznovrsni obroci, samo u određenom vremenskom periodu, ubrzo ćete shvatiti koliko je ovaj prevod daleko od istine.

Fast se na naš jezik prevodi kao post, s tim da dok praktikujete intermittent fasting dijetu ne morate da se lišite ukusnih jela. Periodični post brzo stiče popularnost, a razlog za to je činjenica da ovakvom dijetom omogućavate sebi zdraviji način života.

Osnovna karakteristika periodičnog posta je specifičan plan ishrane koji vam dopušta da u osmočasovnom periodu tokom dana jedete što raznovrsnije i hranljivije obroke. Bitno je da vaše telo tokom 16 sati ne bude izloženo unosu hrane kako bi moglo da efikasnije obavi proces sagorevanja masti.  Pored toga, smanjenje broja obroka će pozitivno uticati na nivoe insulina u krvi.

Kako biste što više uživali za vreme obroka, spremili smo vam preukusne recepte iz naše male riznice ukusa.

Naš prvi predlog je „leptir pogača, koja će vas oduševiti svojim ukusom i učiniti da ostanete siti ceo dan.

Takođe, toplo preporučujemo i da probate kolibri kocke, koje će vam zasladiti ceo dan svojim nezaboravnim ukusom.

Ukoliko želite da se oduševite ukusom Italije, verujemo da će panceroti pogača definitivno biti vaš prvi izbor.

Onima koji vole da eksperimentišu ukusima i obožavaju neobične kombinacije, preporučujemo da probaju pačje kljunove sa tikvicama i makom i ostatak dana provedu oduševljeni neponovljivim ukusom koje ovo jelo pruža.

Uz pica kiflice i mini buhtle imaćete fenomenalnu kombinaciju glavnog jela i dezerta kojem ćete se radovati.

Periodični post je sve samo ne gladovanje, a uz fenomenalne recepte koje smo vam preporučili dijeta će vam predstavljati zadovoljstvo. Obroke ćete iščekivati sa radošću, a završavati ih nasmejani.

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam