Devet upotreba taloga crne kafe

Volite li da ujutru na miru popijete crnu kafu i uživate u vremenu odvojenom samo za sebe? Ali, odmah po završetku ovog malog rituala bacate talog koji ostaje od kafe i perete šoljicu? Sledeći put preskočite taj korak, jer ćete u nastavku teksta saznati šta sve možete da uradite pomoću taloga kafe, u kući ili u bašti.

 

  1. Rešite se neprijatnih mirisa iz frižidera. Potrebno je samo da osušite talog od kafe i potom da ga stavite na tanjirić koji ćete ubaciti u frižider. Kafa fantastično kupi sve neprijatne mirise.
  2. Talog kafe pomaže i u borbi protiv mrava i drugih insekata, sve što treba da uradite jeste  da ga stavite na mesto gde se okupljaju insekti. 
  3. Ukoliko imate drveni nameštaj u stanu/kući i pomalo je izgubio boju ili je ogreban, upotrebite talog od kafe. Pomešajte talog, pastu za poliranje i toplu vodu i tom smesom blago utrljajte deo nameštaja koji je izbledeo.
  4. Da li u stanu ili kući imate biljke kao što su kamelija i azeleja? Povremeno ih zalijte talogom kafe. Ovaj postupak im pospešuje rast.
  5. Kada umočite talog kafe u toplu vodu dobićete braon boju kojom možete farbati tkaninu.
  6. Talogom možete očistiti masne površine. Možete ga koristiti samog ili u kombinaciji sa sredstvom za pranje suđa.
  7. Ukoliko imate problem da vašu mačku naučite gde da obavlja nuždu u dvorištu, postavite talog kafe na mesta na kojima ne želite da to vaša maca radi i budite sigurni da ćete rešiti ovaj problem.
  8. Pre čišćenja peći ili kamina, talog kafe pospite po pepelu i na ovaj način izbeći ćete podizanje prašine.
  9. Kada sadite šargarepu, da biste povećali njen prinos, pomešajte sveži talog kafe sa sitnim semenjem šargarepe prilikom sadnje.

 

Ako ste primenjivali neki od ovih trikova, javite nam utiske u komentarima. Takođe, ukoliko biste vi dodali još neki savet na ovu listu, budite slobodni da nam javite.
Podelite naš tekst sa prijateljima i rodbinom, kako bismo svi zajedno pomogli i otkrili trikove jedni drugima. 🙂

 

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam