Intervju Dragana Pušica – Moje grne blog

Objavljeno 26.02.2015. od Mesimo zajedno
Oznake: Mesimo zajedno,

Razgovaramo sa jednom od naših najpoznatijih blogerki, Draganom Pušicom, autorkom bloga Moje grne…

Dragana, kažite nam, da li je biti blogerka pravo zanimanje i kako ste odlučili upravo ovim da se bavite?

U mom slučaju jeste pravo zanimanje. Od momenta kada uđem u kuhinju i stavim kecelju da pripremim neko jelo, aranžiram sve za fotografisanje, kasnije napišem i postavim na blog za objavu prođe nekoliko sati, skoro pa da je to “puno radno vreme”. Ovo što sada radim na blogu, prvenstveno sam radila na jednom forumu par godina, pa me je prijateljica nagovorila da otvorim blog. Drago mi je što sam je poslušala.

Koje su to prednosti vašeg zanimanja?

Maksimalno i iskreno uživanje u lepo pripremljenoj i ukusnoj hrani.

Šta je važno da jedna blogerka zna, kuvanje, aranžiranje, fotografisanje ili nešto sasvim drugo?

Po meni, najvažnije je da zna da kuva i da zaista sama kuva, a kasnije i sama fotografiše i postavi na svom blogu svoju autorsku fotografiju. Treba graditi integritet i poverenje čitaoca tako što ćete biti originalni I svoji, a ne uzimajući tuđe fotografije sa interneta ili kuvara i časopisa, pa ih prisvajati kao svoje. Na žalost, sve više i više je upravo takvih sajtova i blogova.

Gde pronalazite inspiraciju i kako odlučujete šta ćete da spremate?

Moja najveća inspiracija su moja mama i selo u kome sam odrasla. Ja sam tradicionalista, Jugo – nostalgičar i najdraža mi je kuhinja upravo sa naših Balkanskih prostora. Nisam ljubitelj egzotike. Često isprobavam recepte iz starih kuvara, maminih sveščica sa ručno pisanim receptima, a volim da isprobavam i recepte dragih koleginica.

Ko najviše i najčešće uživa u hrani koju pripremite?

Moja porodica, suprug Darko i sinovi Ilija i Vuk. Naravno, tu su i prijatelji, najbliža familija. Oni rado svraćaju na degustaciju, pogotovo slatkiša.

Šta Vas najviše motiviše, kada vidite reakcije svojih fanova?

Ma koliko bili veliki ili mali bloger, morate biti otvoreni kako za pohvale, tako i za kritike. Prihvatati njihove ideje i savete, komunicirati sa njima, jer se toliko puta ispostavilo da su zaista od velike pomoći. Smatram da dobar bloger mora da bude svestan da ne može da zna sve i da se razume baš u sve. Jedino ako nije profesionalni, školovani kuvar. Pa čak I tada. Ja svakako nisam profesionalni kuvar, već neko kome kuvanje nije obaveza, već zadovoljstvo.

Da li možete da izdvojite neki najdraži trenutak/situaciju koju ste imali otkako se bavite pisanjem bloga?

Najdraži trenuci su svakako svi oni kada sam se upoznala i srela i “uživo” sa svojim koleginicama i ljudima koji su podjednako važni u komunikaciji koju imam online zbog bloga i ovoga čime se bavim.

Šta mislite da je Vašim pratiocima/fanovima najinteresantnije od svega što spremate?

Svakako su to kolači i torte, a posle toga testo: kiflice, pogače, savijače…

Da li možete da nam otkrijete neki od planova vezanih za Vaš blog?

Da doguram do desetogodišnjice, a onda je možda vreme za penzionisanje.

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam