Izbegnite ove greške i spremite najukusnije krmenadle!

Objavljeno 13.02.2019. od Mesimo zajedno

Ponekad nam i pored truda krmenadle ispadnu suve, žilave i prepečene. A potrebno je samo da izbegnemo ove greške i svojim ukućanima ćemo servirati pravi delikates!

1. Spremate krmenadle bez kostiju

Postoji nekoliko razloga da krmendle spremamo bez skidanja kostiju. Tako se meso priprema sporije i biće sočnije. Pored toga, kost daje mesu lepši ukus, piše bonappetit.com. 

2. Stavljate malo soli i malo bibera

To je greška, treba staviti što više soli i bibera. Tako će krmenadla dobiti finu koricu. Kombinacija soli, karamelizovane krmenadle i masnoće će vas oduševiti.

Pročitajte i 6 trikova za najukusnije palačinke

3. Pripremate hladno meso

Kada krmenadle izvadite iz frižidera, ostavite ih na sobnoj temperaturi bar pola sata. Ako je meso suviše hladno, spoljašnji deo će se prepeći, a šnicla ostati nepečena.

4. Pečete krmenadle na previsokoj temperaturi

Ako volite hrskaviju koru, u početku bi trebalo da pečete krmenadlu na visokoj temperaturi, a zatim je smanjite. Ako nastavite da spremate krmenadlu na visokoj temperaturi dobićete suvo, izgorelo meso.

Pogledajte i 5 recepata za kiflice sa sirom

5. Skidate masnoću

Većina krmenadli sadrži sloj masnoće. Umesto da je odstranite pre ili posle pripreme, hvataljkama stavite masnoću krmenadle na vreo tiganj da se istopi. To će joj dati fantastičan ukus.

6. Odmah sečete meso

Verujemo da ne možete da odolite sočnoj krmenadli, ali ako je odmah isečete, svi najukusniji sokovi će iscureti. Sačekajte bar desetak minuta pre sečenja.

PRIJATNO!

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam