Kako da u proleće nahranite svoju kožu

Objavljeno 04.05.2018. od Mesimo zajedno
Oznake: Mesimo zajedno,

Smatra sa da skoro 71% žena od preko 25 godina na svojoj koži prepoznaje znakove ubrzanog starenja. Ako ste u pokušaju da obrišete godine posegle za skupom kozmetikom, verovatno ste postupile slično kao i većina žena koje znate. 

Dok poredimo sopstveni izgled sa drugima, zaboravljamo da kožu prvenstveno moramo negovati iznutra.

 

Proleće je idealno doba da počnete ispočetka, pročistite svoj ogranizam i nahranite kožu.

Predlažemo vam da u ishranu uključite neke od sledećih namirnica koje će vam u tome pomoći:

 

 

  1. Spanać

Jedna od najbolje reklamiranih namirnica, koja je Popaju davala snagu, ima više razloga da bude predstavljena kao izvor supermoći. Spanać pomaže detoksikaciju organizma, hraneći telo vitaminima i mineralima. Možete ga spremiti kao čorbu ili sa mlekom, kada se kao topli, kremasti dodatak odlično uklapa sa glavnim jelom.

  1. Rukola

Poslednjih godina postala je popularna i kod nas, a ovo zeleno povrće jakog ukusa možete koristiti da začinite hranu. Slaže se i sa laganom salatom i sa picom. Rukola, takođe, pomaže čišćenju organizma i daje mu energiju da se brani od bolesti.

  1. Maslinovo ulje

Iskoristite priliku i začinite prolećne salate maslinovim uljem, koje je daleko zdravije od suncokretovog. Sa njim u organizam unosite zdrave masti, antioksidanse i štitite se od infekcija i upala.

  1. Citrusi

Miris citrusa podseća na svežinu. Iskoristite vreme da tokom proleća cedite zdrave sokove od pomorandže, limuna ili grejpa koje možete mešati sa drugim sezonskim voćem ili povrćem i poneti ih na posao ili u park. Telo će vam biti zahvalno.

  1. Voda

Tokom zime zaboravljamo da pijemo dovoljno tečnosti. Vreme je da se setimo da je voda najzdravije piće koje naše telo voli.

 

Konačno, proleće je idealan podsetnik da se prava snaga i lepota ne troše. Nahranite svoje telo energijom, niko to neće učiniti umesto vas.

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam