Božanstvene krofne – da nas obraduju, probude uspomene i zasite

Kada se setite detinjstva, verovatno je jedna od prvih slika koja se u vašoj glavi pojavljuje – baka koja stoji kraj šporeta pripremajući krofne. Kažu da se mirisi najduže pamte i da nesvesno izazivaju sećanja koja za njih vezujemo. Zato ne treba da se iznenadite ako vam miris krofni, čak i onaj koji se proteže za prodavcima na plaži, natera da se setite svoje bake ili mame koja je, uveravamo vas, baš od bake preuzela svoj recept za krofne.

Najlepše kod nostalgije za detinjstvom jeste što pamtimo samo ono lepo. Nećemo se setiti da smo zbog neke sitnice bili tužni i da su nas zato utešili upravo krofnama. Niti da smo se tog dana posvađali sa drugom ili drugaricom oko igračke. Ne sećamo se ničega osim topline porodičnog doma, obogaćene mirisom i ukusom tek gotovih krofni – bakinih sa pekmezom i maminih, ako je htela da nas posebno usreći, sa čokoladnim kremom. I uvek posutih prah šećerom kao snegom. Lizanje prstiju od ovog snega dete bi obradovalo skoro kao hvatanje prvih pahulja tokom zime.

Mi vam donosimo recepte koje možete da isprobate da vidite kako se krofne prave u tuđim kućama. Do najboljih ideja ipak dolazimo kada razmenimo iskustva.

Sećate se bakinih krofni pletenica? Posmatranje njenih ruku dok se brzo kreću praveći od testa malo umetničko delo izgledalo je kao magija. Dajemo vam priliku da i vi postanete jednako vešt čarobnjak i oprobate se u spravljanju krofni pletenica.

Ako želite da probate nešto što vam verovatno nije tako poznato, odvažite se i dajte šansu slanim krofnama! Sigurni smo da ćete biti iznenađeni.

Da li ste odlučili da postite, ali i dalje želite da obradujete svoje najdraže izvanrednom poslasticom. Pokušajte sa posnim krofnama i nećete se pokajati!

Konačno, ako želite nešto jednostavno i klasično, nalik onome što bi svaka mama napravila da vidi musavi osmeh svog klinca odlučite se krofne prelivene čokoladom.

Na kraju, kada isprobate sve naše recepte i ponovite ih bezbroj puta, usled velike potražnje, budite sigurni da će, jednoga dana, i vašu decu upravo miris krofni neodoljivo podsećati na dom.

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam