Krompir – čarolija za svaku priliku
Krompir je biljka koja je poreklom iz Južne Amerike, ali je u 16. veku osvojila Evropu kada su je Španci doneli sa sobom. Krompir je, zahvaljujući izrazitoj hranljivosti, doprineo tome da se iskoreni glad u Evropi. Danas postoji preko hiljadu različitih tipova krompira.
U Evropi je i dalje najviša proizvodnja krompira po glavi stanovnika, a uzgaja se i u južnoj i istočnoj Aziji.
Danas bismo jedva mogli da zamislimo ishranu koja ne uključuje krompir, kao i nedeljni ručak bez krompira u nekom obliku.
Donosimo vam neke od recepata koji uključuju krompir i koje možete isprobati i javiti nam svoje utiske.
Isprobajte ovaj fantastičan recept i promenite svoj uobičajeni doživljaj krofni kao poslastice. Obećavamo da će vas ukus iznenaditi.
Pripremite radost za celu porodicu koja, naravno, uključuje i krompir. Idealna za nedeljni ručak.
Tipičan bakin doručak sada dobija aromu krompira. Klinci će biti oduševljeni, a nekoliko uštipaka mogu da ponesu i za užinu.
Ovaj recept računa sa dve činjenice – prva je da svi vole pogačice, druga je da svi vole krompir. Dakle, nema prostora za greške.
Ispratite recept koji će vam pokazati kako u nekoliko koraka da pripremite super ukusan krompirov hleb.
Još jedna varijanta pogačica sa krompirom. Ako je kombinacija već više puta isprobana, to nam govori da stvarno valja.
Želite da vas nešto odveze u carstvo sjajnih ukusa? Isprobajte ove zanimljive točkiće.
Krompir pogačice punjene pasuljem
Još jedna pogačasta magija u koju je ovoga puta kao dodatni sastojak uključen i pasulj!
Pita sa krompirom podseća na detinjstvo i idealna je zamena za pitu sa mesom. Probajte i uverite se.
Jedno je sigurno – krompir je svuda u našoj ishrani i sa njim uglavnom nema razočaranosti. Uživajte u našim idejama za upotrebu krompira u kuhinji i znajte da sa njim nikada nećete ostati gladni.
Komentari