Mesimo zajedno Akademija 2017: Simfonija hleba i vina

Objavljeno 15.11.2017. od Mesimo zajedno

Ovogodišnja Mesimo zajedno Akademija, održana 12. novembra 2017. godine, obeležena je posetom vinariji Panajotović i posvećena uklapanju hleba i razičitih vrsta vina. Već tradicionalno, polaznici Akademije su se družili, uživali, razmenjivali iskustva i učili, pa je tako još jedno Mesimo zajedno okupljanje proteklo u nezaboravnoj atmosferi.

U vinskom podrumu Panajotović, koji se nalazi u starom rimskom lagumu iz I veka, na Senjaku (Beograd), gde se vino ostavlja da dozreva u flašama na konstantnoj temperaturi, nova znanja je steklo trideset najaktivnijih članova  virtuelne zajednice “Mesimo zajedno”, kao i predstavnici blogova Moje grne, Coolinarija, Mimi’s kingdom, Ja u kuhinji.

Sesiju je vodio enolog Vladimir Panajotović, kome je specijalnost kombinovanje ukusa hrane i vina. Specijalno za ovu priliku, tehnolozi iz BAKING CENTRA kompanije Lesaffre pripremili su šest izuzetnih vrsta hleba koje su uklopljene uz šest kombinacija hrane i vina. Uz stručno vođenje degustacije, polaznici Mesimo zajedno Akademije su stekli nova saznanja o kombinovanju ukusa i koje vrsta hleba mogu da se uklapaju uz različitu hranu.

U prijatnoj atmosferi, uz najukusnija vina, pekarske delikatese i prigodan muzički program, protekla je još jedna Mesimo zajedno Akademija. Lepe uspomene koje učesnici nose nakon svake Akademije, samo su podsticaj da i naredna Mesimo zajedno druženja budu  tako inspirativna, edukativna i zabavna.

Pročitajte utiske sa druženja naše drage Javorke Filipović – MESIMO ZAJEDNO- VINO, HRANA I HLEB

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam