Najbolja užina za predstojeće školske dane

Prvi septembar se polako bliži i ponovo počinje noćna mora zvana šta spremiti klincima za užinu. Kako bi se izbegla kupovna peciva puna aditiva, važno je posvetiti vreme pripremi ukusnih zalogaja za svoju decu. No, često vam manjka inspiracije i ostajete bez ideja. Zato pogledajte naše predloge, isprobajte recepte i možda pronađete savršeni obrok za svoje najmlađe.

Kada su ovakvi recepti u pitanju, najveći izazov predstavlja pripremanje zdravog, a ukusnog obroka. Jedan od naših predloga koji će zasigurno oduševiti vaše klince su ukusne hamburger lepinje koje možete puniti po svom izboru. Možete ih koristiti za pripremu sočnih sendviča ili ih zaista pripremati poput hamburgera. Izbor je samo vaš! Ovakve lepinjice će dugo čuvati svežinu i biće zdrav i hranljiv obrok koji če oduševiti vaše male školarce.

Takođe, dobra ideja za nosivi obrok mogu biti i razna mini peciva, bilo slana, bilo slatka. Možete uveče umesiti i ispeći, ujutru ih samo lepo spakovati i spremne su za novi školski dan! Obavezno isprobajte sledeće recepte: mini pice, mini kroasane, mini buhtle, mini pletenice.

Sa različitim mafinima nikada nećete pogrešiti – brzo se pripremaju, čuvaju svežinu, a i veoma su praktični za pakovanje i nošenje. Postoje mnogobrojni recepti za slane i slatke mafine, tako da ćete sigurno pronaći neki koji će vaši klinci obožavati: lisnati mafini, mafini sa čvarcima, carski mafini, mafini od tri vrste brašna, mafini sa čokoladom, mafini sa jabukama, kokos mafini.

Poslednji, ali ništa manje ukusni predlozi predstavljaju recepti koji će i vas vratiti u školske klupe i detinjstvo, a to su uštipci i krofne. Pored nezaboravnog ukusa, ovi recepti svojim mirisom omogućavaju i lepše i lakše buđenje za školu! Isprobajte i uverite se.

Pored ovih različitih poslastica, obavezno spakujte i voće, kao i poneko slatko iznenađenje i budite sigurni da će se deca kući vratiti praznih kutija za ručak!

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam