Novogodišnja trpeza – simbol slavlja i praznika

Nova godina je na pragu i svuda vlada praznična euforija. To je vreme kada se okupljamo sa porodicom i prijateljima, pravimo planove za narednu godinu, slavimo i veselimo se.

Predstoji nam sezona praznika, a praznici se ne mogu zamisliti bez dobre hrane. Nije bitno da li Novu Godinu slavite kod kuće sa porodicom i prijateljima ili ste planirali neki glamurozni izlazak, novogodišnja trpeza je nezaobilazni deo svakog dočeka i slavlja.

To je centralno mesto okupljanja porodice, a svi se trude da pripreme što bolje specijalitete kako bi iznenadili prisutne.

Inspirisani prednovogodišnjom atmosferom, donosimo vam zanimljive recepte kojima ćete sigurno oduševiti goste, a ukus je garantovano dobar.

Pokažite svoju kreativnost i napravite pogaču u obliku jelke od kiflica ili jelka pogaču ukrašenu kečapom i krastavčićima, a isprobajte i jelku sa sirom i spanaćem.

Uz malo umeća možete napraviti i pogaču u obliku Deda Mraza koja na vašoj trpezi ne može proći nezapaženo, posebno od strane najmlađih.  Iznenadite sve prisutne pogačom iznenađenja u kojoj je skriven vaš omiljeni kačkavalj koji se topi u ustima.

Nezaobilazan deo novogodišnje dekoracije je svakako novogodišnji venac, pa zašto ne biste i trpezu ukrasili jednom novogodišnjom venac pogačom!

Konačno, na kraju svakog ručka dolazi dezert, a simbol ovih praznika su keksići koje možete iseći u obliku zvezde, jelke, irvasa, pahulje ili nekog drugog zanimljivog oblika.

Ne zaboravite da praznike provedete okruženi ljudima koje volite jer je praznična atmosfera potpuna tek kada se podeli sa voljenima.

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam