Pet kulinarskih saveta za domaćice

Čak i u 20. veku domaćice nisu imale dostupan izvor informacija kao mi danas, te su tako prikupljale recepte svojih baka, majki i komšinica ili su ih pronalazile u knjigama koje su služile za tu namenu. U kuvarima su se često i pored recepata nalazili korisni saveti i trikovi za domaćice, a mi vam otkrivamo 5 najkorisnijih i najinteresantnijih.

  1. Podgrejana jela su siromašnija vitaminima. Vitamine možete donekle nadoknaditi dodavanjem iseckanog peršuna ili povrća od kog je jelo pripremljeno.
  2. Šlag od belanaca brže ćete napraviti ako u njega prethodno dodate nekoliko kapi vode, soka od limuna ili malo soli. Ne smete da ga pravite u aluminijumskom posuđu, jer će pocrneti. Slično će se desiti i sa šlagom i slatkom pavlakom.
  3. Ukus i neprijatan miris užegle masti možete odstraniti ako se ona pretopi i ostavi da proključa. Još dok je vrela, u nju stavite nekoliko glavica crnog luka, a zatim sve to procedite u čistu posudu.
  4. Neprijatan miris pri prženju ribe ublažićete ako u ulje stavite dve kriške jabuke i pržite ih zajedno sa ribom. Ako se priprema veća količina ribe, jabuke treba nekoliko puta menjati.
  5. Promrzao krompir, koji ima neprijatan, sladunjav ukus, biće upotrebljiv i ukusan ako se pre upotrebe drži pola sata u hladnoj vodi.

Da li su vam ovi saveti bili od koristi i naučili ste nešto novo? Ukoliko imate još neke zanimljive trikove koji će da reše probleme naših domaćica budite slobodni da nam ih podelite u komentarima. Čekamo vaše utiske, a do tada podelite ovaj tekst svim osobama za koje mislite da bi im bio od koristi. 🙂

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam