Pletenje je u modi!

Objavljeno 06.10.2017. od Mesimo zajedno
Oznake: Mesimo zajedno,

Prelazak sa jednog na drugo godišnje doba nas uvek podseti da je vreme da obnovimo garderobu! Kako krenu hladniji dani, tako je potrebno da majice kratkih rukava zamenimo garderobom koja će nas grejati. I tu sada nastaju problemi!

Garderober kao da je prošlogodišnju zimsku odeću zamenio nečim što nam se ne sviđa, ili nam odjednom loše stoji. Da, to su muke koje nas zateknu čim leto prođe. Jedno od rešenja ovog problema svakako je ući u te prodavnice na kojima piše „rasprodaja“, ali često ni tu ne možemo da nađemo ono što nam se dopada. Da li postoji rešenje da se ne smrzavamo i da nosimo odeću koja nam se dopada? Naravno, samo nam treba malo vremena i umešnosti.

Ako se pitate odakle nam vreme u ovom brzom svetu u kom živimo, odgovor je jednostavan-Umesto jurenja po prodavnicama u potrazi za idealnim džemperom, možemo sebi za to vreme da ispletemo jedan.

Ne, pletenje nije zaboravljena veština! Možda se čini da je teško naučiti štrikanje iglama, ali ako se krene na vreme, savršen zimki džemper će biti spreman za snežno i hladno vreme. Za pletenje su potrebne igle, kukice, okrugle igle i vunica. Verovatno ćete ove stvari ponaći u prodavnicama u koje ne zalazite često, ali otvoriće vam se novi svet. U biranju odgovarajuće boje za džemper proći će dosta vremena i izbor neće biti lak, ali biće zabavno. Pratiti trendove ili ići na autentičnost? Odlučiti se za jednobojan ili šareni džemper? Koliko vunice da kupim? Koje igle treba da koristim?

Kada se odabere vunica i kada se pronađu igle odgovarajuće debljine, kreće najbolji deo-Biranje mustre! Naravno, ako tek počinjete sa štikanjem, obavezno pratite uputstva. Mustre možete pronaći u pojedinim časopisima, na Internetu ili proverite da li u kući imate stare brojeve časopisa specijalizovanih za pletenje, nekada su oni bili obavezno štivo u svakoj kući.

A sada postaje baš zabavno! Kakav džemper plesti? Pitaćete se da li možete vi to da uradite? Možda će vam početak pletenja biti težak i često ćete parati ono što ispletete. Možda nećete moći dobro da ocenite dužinu rukava ili će vam otvor za glavu biti preuzak. Ipak, kada prebrodite početničke muke, za vas neće biti zime, bukvalno! Imaćete džemper kakav ste želele.

Iskusne pletilje su se već dohvatile igala i spremaju se za zimu. Verujemo njima kada kažu da štrikanje oslobađa od stresa, što je svakako još jedan razlog da se odlučite da uzmete igle za pletenje u ruke koliko još danas.

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam