Razigrajte testo – napravite najzanimljivije oblike

Možda je do proleća i potrebe da se oslobodimo, ali nama je sada baš do razigravanja!

Jedan od pravih načina za razigravanje u kuhinji, koji će definitivno usrećiti i najmlađe u porodici, ali i sve one mlade duhom, jeste oblikovanje testa tako da dobijemo zanimljive likove i figure.

Neretko se ovo oblikovanje vezuje za praznične periode, poput novogodišnjih ili uskršnjih praznika. U to doba lako možete napraviti Deda Mraza ili Uskršnjeg zeku i posmatrati oduševljenje klinaca okupljenih oko praznične trpeze.

Ali, ne vidimo razlog da kreativnost sputavamo tokom ostatka godine!

Možda je baš sada pravo vreme da vidite šta možete da učinite da dobijete pecivo u obliku sove. Sve sto što vam je potrebno je da sledite recept i sovice koje inače viđate kao ukrasni element gotovo svuda lako se mogu naći i na vašem stolu kao divna, ukusna, vizuleno dopadljiva poslastica.

Proleće je pravo vreme da osluškujete pevanje ptica i da se radujete što stiže ono raspevanije i toplije doba godine. Naša ideja je da ptičicama date prostor i na svom stolu. Kada ih premažete medom postaće još slađe i ukusnije.

Kada ste već kod ptica, možete napraviti i slatke labudove sa čokoladom. Javite kako su vam ispali i da li su klinci bili srećno musavi!

Mi smo se potpuno zaljubili i u ove interesantne kornjačice punjene filom od praziluka. Super su za užinu ili večeru, a sigurni smo da bi ih najmlađi rado nosili u školu.

Konačno, kreativnost ne mora da bude ograničena samo na oblikovanje testa. Zanimljive oblike možete dobiti i naknadnom dekoracijom. Pogledajte dekoraciju ovih domaćih lepinja i pustite mašti na volju. Sigurni smo da i sami imate brojna jednako interesantna rešenja.

Igrajte se i uživajte, a zašto ne uključiti i najmlađe u ceo proces pripreme testa! Sigurno će uživati da budu deo zabave stvaranja, jednako kao što uživaju u tome da uživaju u grickanju.

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam