Saveti za pripremu najukusnijih kuvanih jaja

Objavljeno 05.06.2018. od Mesimo zajedno

Kuvana jaja su odličan izbor za doručak ili večeru. Pored toga što obiluju zdravim sastojcima, njihova prednost je i laka priprema. Međutim, mi vam predstavljamo nekoliko trikova koji će vam pomoći da pripremu kuvanih jaja dovedete do savršenstva.

Izbor šerpe

Nemojte kuvati više jaja u maloj šerpi. Pored toga što će neka ostati nedovoljno skuvana, druga mogu da popucaju pod pritiskom.

Ne stavljajte sirova jaja u proključalu vodu

Jaja uvek počnite da kuvate u hladnoj vodi. Tako će temperatura podjednako rasti, jaja će se ravnomerno kuvati i neće pući.

Vreme kuvanja

Jaja su najukusnija ako se kuvaju do 10 minuta. Složićete se da prekuvana jaja i nisu baš delikates.

Nakon kuvanja operite jaja u hladnoj vodi

Kod jaja, baš kao ikod drugih namirnica, proces kuvanja ne prestaje kada sklonite šerpu sa šporeta. Zato je najbolje kuvanje jaja zaustaviti tako što ćete ih oprati u hladnoj vodi odmah posle kuvanja.

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam