Saveti za pripremu najukusnijih kuvanih jaja
Kuvana jaja su odličan izbor za doručak ili večeru. Pored toga što obiluju zdravim sastojcima, njihova prednost je i laka priprema. Međutim, mi vam predstavljamo nekoliko trikova koji će vam pomoći da pripremu kuvanih jaja dovedete do savršenstva.
Izbor šerpe
Nemojte kuvati više jaja u maloj šerpi. Pored toga što će neka ostati nedovoljno skuvana, druga mogu da popucaju pod pritiskom.
Ne stavljajte sirova jaja u proključalu vodu
Jaja uvek počnite da kuvate u hladnoj vodi. Tako će temperatura podjednako rasti, jaja će se ravnomerno kuvati i neće pući.
Vreme kuvanja
Jaja su najukusnija ako se kuvaju do 10 minuta. Složićete se da prekuvana jaja i nisu baš delikates.
Nakon kuvanja operite jaja u hladnoj vodi
Kod jaja, baš kao ikod drugih namirnica, proces kuvanja ne prestaje kada sklonite šerpu sa šporeta. Zato je najbolje kuvanje jaja zaustaviti tako što ćete ih oprati u hladnoj vodi odmah posle kuvanja.
Povezano
Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam
Komentari